Hur man påskyndar Windows 10

Om du tycker att det går för långsamt att starta Windows 10 kan det finnas anledningar till att det är så segt. Ditt dåliga tålamod får du jobba på själv men här är några saker som kan få Windows att dra igång lite snabbare…

Virus eller skadlig kod

Om din dator har drabbats av virus eller skadlig kod är det något som påverkar starten för det är då som inkräktaren är aktiv. Rensa datorn för att se om detta kan leda till en snabbare start.

Snabbstart för Windows 10

Windows 10 har också något som kallas för Windows snabbstart som är till för alla otåliga människor. Denna funktion kan du aktivera via kontrollpanelen. Du väljer Maskinvara och ljud och så går du in på strömalternativ.

Under strömalternativ kan du klicka på knappen för Välj Start och Stop-knappens beteende. Därefter får du valet att aktivera snabbstart. Nu är det bara att spara och så ska Windows dra igång snabbare nästa gång du sätter på datorn.

Program som börjar med systemstart

Det kan också vara så att du har program som börjar med systemstart. Om du kan inaktivera dessa kan det dra ner på tiden som det tar för Windows 10 att dra igång. Det är bara att gå till Task Manager för att där inaktivera programmen som du inte behöver vid start av datorn.